Husk transponderen skal altid være tændt

Nedenstående e-mail fremsendes på vegne af Niels Essemann fra Trakfik-, Bygge- og Boligstyrelsen. 

Husk transponderen SKAL altid være tændt, når du flyver.

Med venlig hilsen
Motorflyvningens Fællessekretariat

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

”Efter at have konstateret en stigning i near miss rapporter fra bl.a. HEMS helikopter tjenesten i Danmark, med luftfartøjer, der ikke benytter transponder, vil TBBST gerne præcisere luftfartsreglerne på området.

Lufttrafikreglerne reguleres af SERA – Standalised European Rules of the Air. Dette link giver adgang til en dansk version med seneste tilføjelser (se afdeling 13, side 59)

Hvis TBBST har ændringer eller præciseringer til SERA, vil de være i seneste version af BL 7-100, Bestemmelser der supplerer SERA-forordningen.

Såfremt der kommer ændringer eller præciseringer, der ikke kan vente på en revision af BL 7-100, bliver der udsendt en AIC.

Ref. SERA.13001 Operation med SSR-transponder

a) Når et luftfartøj medbringer en funktionsdygtig SSR-transponder, skal piloten lade transponderen være aktiveret uafbrudt under flyvningen, uanset om luftfartøjet er inden for eller uden for luftrum, hvor SSR anvendes til ATS-formål”

Venlig hilsen/Regards
Niels Essemann
Luftfartsinspektør/Chief Inspector

Trafik- og Byggestyrelsen
Tlf.: + 45 4178 0148